Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıların avlu kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu sıcaklıkölçer bedduaşap kapının yasak olması dâhilin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını avluımızın önemli bir parçbirliı haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve esas kapıların üstı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Yangın sırasında güvenliğin sağlamlanması ve yaraşıklı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi dâhilin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar güvenli şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanılamar.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane kapının suhuletle açılması kucakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve Yangın Kapısı C olarak sınıflandırılır.

Hiç kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem almak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Antrparantez, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, onat şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında Yangın Çıkış Kapısı kötü ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece çok ise buna rabıtalı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte paha artışını getirmektedir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bu nedenle henüz yüksek bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında sıyanet esenlamaz ve bu nedenle elan düşüt bir fiyata sahiptir.

Kapıkule Limit Kapısı'nda, TIR'ın üzerindeki yangın tüplerine saklanmış 18 kilogram narkotik hammaddesi bulunmuş oldu.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page